post

Eesti meistriteks rulluisutamise maratonidistantsidel krooniti Kert Keskpaik ja Saskia Alusalu!

5 juulil toimunud UusMaa Rullituuri Pärnu Rulluisumaratoni raames peetud Eesti Meistrivõistlustel maratonidistantsidel jagati välja 10 meistrimedalite komplekti erinevates vanusegruppides. Maratoni Eesti meistriteks tulid meestest Kert Keskpaik ja naistest Saskia Alusalu ( mõlemad Albe Team Bont võistkonnast ). Pärnu kesklinna tänavatel sõidetud Pärnu Rulluisumaratonil osales erinevatel distantsidel kokku üle 450 rulluisuharrastaja, 7 riigist.
Meeste sõidus eraldus duo Kert Keskpaik ja Aleks Luik juba esimestel kilomeetritel pea 20 liikmelisest peagrupist. Sõidu vältel suutis duo koostööd tehes oma edu kasvatada pea 3 minutiliseks. Alles viimasel ringil tegi Kert otsustava rünnaku oma võiskonnakaaslase ees ja võttis kindla võidu. Aleks Luigele järgnesid Maksim Vysotsky Venemaalt, neljanda- ja viiendana Lätlased Reinis Znotins ning kuuendana Lauri Koort kellele kuulus ka Eesti meistrivõistluste 3 koht.
„Väga hea võistlus oli, linnatänavail ja lühikese ning tehnilise ringi peal on mul alati rõõm võistelda. Sõit kulges enamjaolt Aleks Luigega kahekesi sõites, sõidu alguse faasis tegin otsustava tõmbe, et peagrupist lahti rebida ja edasi töötasime kahekesi grupil eest ära. Otsustava rünnaku tegin umbes 3km enne lõppu ja loomulikult olen oma sõidu ja tulemusega rahul!“ annab Kert Keskpaik oma sõidulele hinnangu.

Naiste sõit oli samuti pingeline kohe algusest lõpuni, kus peagrupist eraldus kolmik Saskia Alusalu, Laima Kaufina Lätist ning Evgenia Rodionnik Venemaalt. Üle poole distantsist püüdis neid veel Enel Kõrva, kuid liidrid edu käest ei lasknud. Saskia tegi samuti otsustava lõpuspurdi alles viimasel kilomeetril, kus tempovahetusega keegi kaasa minna ei suutnud ja nii tuli kindel võit ning ühtlasi ka Eesti meistritiitel.
„Viimasel kuul olen teinud kiiruisutamiseks vajaliku raske treeningtsükli ja eraldi rulluisumaratoniks ei valmistunudki. Suutsin ilmselt piisavalt välja puhata, keskendusin rullitehnikale ja sõidu heale emotsioonile. Hoidsin konkurentidel silma peal ja viimasel ringil sain aru, et kui pikka lõpuspurti ei tee võin finishikiirenduses konkurentidele alla jääda. Õnneks keegi minu rünnakuga kaasa tulla ei suutnud ja sain lõpetada veenva eduga. Edasi keskendun taas kiiruisutamise treeningutele ja kui tekib võimalus tulen taas Eestisse rulluisuvõistlustel kaasa lööma!“ ütleb lõpetuseks Saskia Alusalu.

 

Võistluste tulemused: https://www.rullituur.ee/et/etapid?distance_id=105&competition_id=16&action=results

 

Foto: Kertu Kosk

 

Lisainfo:

Jaanus Ritson

Peasekretär,

EESTI RULLUISULIIT

Mob: +372 555 12 999

info@rulluisuliit.ee

www.rulluisuliit.ee

Saskia Alusalu