Eesti tõukeratta sõitjate edukas esinemine FISE võistlusel Prantsusmaal.

7. kuni 12. maini toimus maailma suurim ekstreemspordifestival FISE Montpellier linnas, Prantsusmaal. Sel aastal toimusid trikki tõukeratta võistlused World Skate Pro Tour raames. See tähendab, et kõik seal teenitud punktid lähevad maailma edetabelisse.

Osalesid meie neli tugevaimat Eesti tõukeratturit: Roomet Säälik, Maksim Tihhomirov, Kert Õunapuu ja Semjon Bassov. STREET alas esinesid Säälik ja Õunapuu. Roomet võistles esmakordselt pärast raskeimat vigastust eelmise aasta MM-il Madridis (jalaluu kahekordne murd). Tagasitulek oli fantastiline. Finaalis jäi ta pronksmedalist vaid ühe punkti kaugusele. Neljandana saades teenis Roomet 25 000 edetabelipunkti ja auhinnaraha. Kert Õunapuu võistles poolfinaalis kangelaslikult, saades isegi käe lõikehaava, millele tuli paar õmblust panna. Kert sai 16. koha, teenides 7500 punkti.

Spine Ramp alas esinesid M. Tihhomirov ja S. Bassov tagasihoidlikumalt. Maksim sai 21. koha ja Semjon 28. koha. See spordiala ei kuulu maailma edetabelisse World Skate ega too punkte.

Kuid kõige ootamatum juhtus pargisõidu distsipliinis. Esmakordselt Eesti tõukeratta spordi ajaloos pääsesid korraga kolm meie osalejat poolfinaali. Need on R.Säälik, M.Tihhomirov ja S.Bassov. Iga meie tõukerattur valis poolfinaalis oma strateegia. Semjonile tõi see 21. koha ja 5000 edetabelipunkti ning Maksim sai 17. koha ja teenis 7000 punkti. Nende sõidud olid väga keerulised ja mitmekesised, kuid mõnikord on kohtunike otsuseid raske mõista. Roometit aga ei suutnud peatada miski ja ta pääses finaali esikümnesse.

Finaal oli uskumatult kõrgel tasemel. Punktide vahe oli minimaalne. Esimese ja teise koha vahe oli vaid 0,24 punkti. Aga kolmanda, neljanda ja viienda koha vahe oli vaid 0,01 punkti. Hullus võitluses läks Säälik riski peale välja ja kahjuks oma enneolematu sõidu viimastel sekunditel ta kukkus. Seetõttu sai ta 10. koha ja teenis 13 000 punkti.

Pärast võistluste lõppu toimus pargis parima triki võistlus, kus Roomet saavutas teise koha.

Kõik meie sportlased parandasid oma positsioone maailma edetabelis. Järgmine võistlus, kus meie sportlased saavad punkte teenida, on septembris toimuvad World Skate Games Roomas, Itaalias. Sel aastal on World Skate Games’i võistlused tõukeratturitele maailmameistrivõistlusteks.

Meie poiste hea meeleolu enne poolfinaali. S.Bassov, M.Tihhomirov ja R.Säälik.