ERUL (EESTI RULLUISULIIT) JUHTKONNA AVATUD KOOSOLEKU PROTOKOLL

ERUL (EESTI RULLUISULIIT)
JUHTKONNA AVATUD KOOSOLEKU PROTOKOLL
Aeg: 17.03.2015, kell 15:00
Koht: Rocca al Mare My Fitness spordiklubis, Haabersti 5,Tallinn
Osalejad: Toomas Prangli (president), Jaanus Ritson (peasekretär), Argo Sõõru (juhatuse liige), Karin Kaljas (juhatuse liige), Margus Leet, Erki Kullap, Kaur Meresaar

1. RULLITUUR
Toomas uuris, et kuidas on seis Rullituuriga. Jaanuse sõnul pole hetkel Rullituuri rahaline seis kiita ning plaanis on ärajätta mõned etapid. Eelkõige puudutab see Rapla etappi mais. Jaanuse sõnul katavad osalustasud alla 1/5 kuludest ning minimaalne vajalik summa tuuri toimumiseks on 15000€. Kaalutakse võimalust ühisrahastusplatvormi Stardipaik kasutamiseks. Toomas uuris koostöö võimaluste kohta teiste alaliitudega. Jaanus selgitas, et varasem koostöö Suusaliiduga pole kahjuks olnud tulemuslik. Jaanus rääkis vajadusest Rullituuriga jõuda jõulisemalt massidesse, Juba eelmine hooaeg oli selleks harrastajatele mõeldud erladi võistlusklass (kuni 90mm ratastega uiskude klass), kuid kahjuks ei jõudud see sõnum paljude harrastajateni. Erki kinnitas, et FNS’i liikmetel oli/on ekslik veendumus, et Rullituur on mõeldud ainult kiirrulluisutajatele.
2. FNS
Erki rääkis eelseisvast FNS’i kogukonna üldkoosolekust ning laiemalt kogukonna toimimise ideest. Jaanus kutsus FNS’i kogukonda osalema Rullituuri korraldustoimkonnas ning viima ka selle raames läbi omi üritusi (rulluisuslaalom jt). Erki rääkis veel, et neil on plaanis kaasata uude juhatusse erineva taustaga inimesi, kes suudaks aktiivsemalt kaasata erinevaid sihtgruppe FNS’i üritusele. Jaanus selgitas FNS’i olulist rolli läbi ühissõitmiste ning üldisemate koolituste
3. ÜHISTREENINGUD
Ka sel hooajal on hakata plaanis korraldama ühistreeninguid. Plaanis on teha eraldi ühistreeningud nii kiirrulluisutajatele ja harrastajatele.
4. ALALIIDU ÜLDKOGU KORRALDAMINE
Otsustati kokku kutsuda alaliidu üldkogu 14 aprillil. Arutati läbi teemad ning kinnitati üldkogu päevakorrapunktid. Selle kohta tuleb eraldi teavitus.
5. KOMBINESOONUD ja SÄRGID
Kaur esitles rulluisukombinesooni disaini kavandit. Otsustati edasi minna näidiste valmistamisega ning lisaks kombinesoonile valmistada sama disainiga spordisärgid. Nimetatud kombinesoonid saavad ka ühtlasi rahvuskoondise esindusvormiks. Neid vorme ja särke saavad omandada kõik soovijad. Arutleti erinevate turunduskanalite ja teemade üle. Jaanus selgitas, et hetkel koostöö raamatupidamist korraldava partneriga ei sisalda planeeritavat müügi- ning turundustegevust. Igaljuhul tähendab see kokulepete muutmist ning kulude suurenemist alaliidu raamatupidamise teostamisel.
6. TREENERIKUTSE STANDARDID
Reelika informeeris, et registreeris end ERK 3. taseme üldainete koolitusele ning plaanib omandada tulevikus treeneri kutsekvalifikatsiooni. See järel soovib Reelika hakata alaliidus väljatöötama kiirrulluisutreeneri kutsestandardit. See eeldab alaliidu poolset nõusolekut, mille Toomas igati heaks kiitis. Karin teatas, et ka temal on soov rulliluuisutamise treenerikutse standardite väljatöötamiseks, kuid kõigepealt koolilõpetamine ning siis saab ta aega antud teemaga edasi minna. Kõik nõustusid, et see on äärmiselt oluline rulluisualade arengu seisukohast.
7. EOK JÄRELKASVUTIIM “MÄRKA JÄRGNEVAT PÕLVKONDA”
Argo informeeris, et alaliidu juhatus esitas EOK järelkasvutiimi “Märka järgnevat põlvkonda” kandidaadiks Kaspar Kaljuvee. Alaliidu esimese valiku Marten Liiv’i kandidatuuri aga esitas omaltpoolt Uisuliit. Eesti Rulluisuliidul oli võimalik esitada oma kandidaat vaimu, osavuse, vastupidavuse ja nn uued aladel. Vastav üleskutse edastati ka kõigile klubidele. Rohkem infot ning valituks osutunud kanditaatide kohta leiate siit: https://www.eok.ee/jarelkasv
Järgmine ERUL juhtkonna avatud koosoleku toimumise aeg lepitakse kokku üldkogul.